Sapphire VIP Dubbelglaswand 100 mm

Toegankelijke ruimte met hoge geluidswering

Zet een toegankelijke en lichte ruimte neer door het dubbelwandige glas, dat verticaal gescheiden wordt middels een V-voeg, maar vergader tóch in stilte door het dubbelwandige glas. Dit type glas zorgt voor veel geluidswering, tot een rw-waarde van wel 46 dB.

Van der Valk Tilburg ESD Systeemwanden

Sapphire VIP bij Van der Valk

Sapphire VIP

Bij dit luxe wandsysteem worden de convex concaaf geslepen glaspanelen tegenover elkaar geplaatst in een profiel van 100 millimeter, waardoor er tussen de panelen een spouw ontstaat. Je kunt bij dit wandtype gebruikmaken van verschillende glassoorten, zoals bijvoorbeeld gehard of gelaagd glas. Op deze wijze vormt zich een wand met kenmerken van de enkelglaswand ESD Sapphire, maar kan een geluidswerendheid van wel Rw46dB behaald worden. Hiermee creëer je een ruimte met voldoende privacy, die toch licht en toegankelijk is.

Technische specificaties

 • Wandtype

  Profielloze dubbelglas wand

 • Wanddikte

  100 mm

 • Beglazing

  Dubbel blank gelaagd veiligheidsglas

 • Koppeling

  Transparante tape

 • Geluidsisolatie

  Rw44dB - Rw46dB

 • Plafondprofiel

  33 mm vlak

 • Vloerprofiel

  33 mm vlak

 • Profielkleur

  RAL-kleur uit standaard ESD collectie

 • Wandhoogte

  Tot 3000 mm, hoger op aanvraag

Sapphire VIP bij CRH

Combineer je Sapphire VIP met een kaderdeur?

De kaderdeur zorgt voor optimale tocht- en geluidswering. Het aluminium kader is beschikbaar in dezelfde kleur als de wandprofielen. De kaderdeur is brandwerend te maken en is verkrijgbaar als scharnierdeur en schuifdeur. Creëer nóg hogere geluidsisolatiewaardes met een kaderdeur met dubbel glas.

ESD Systeemwanden CRH Amsterdam Sapphire VIP

Een HGD deur?

Een deur van glas zonder aluminium kaders zorgt voor éxtra transparantie tussen ruimtes. Ga voor volledige transparantie of behoud lichtinval en creëer meer privacy door een toplaag, andere glassoort of kantafwerking. Beschikbaar als scharnierdeur of schuifdeur.

Diabeter Blaak Rotterdam ESD Systeemwanden

Óf een HPL deur?

Ga voor maximale geluidsisolatiewaarde en privacy met een HPL deur. Dit type deur past is overal toe te passen: of je ‘m nu in een glazen systeemwand of dichte wand plaatst. Werk de deur af naar keuze: van houtimitatie tot gefineerde look. Beschikbaar als scharnierdeur of schuifdeur.

Van der Valk Tilburg ESD Systeemwanden