Glazen systeemwand ESD Systeemwanden Van der Valk

Topaz Dubbelglaswand 100 mm

Creëer diepte door het kaderwerk én glas

Onder Topaz vallen de dubbelglas wanden met een kaderwerk van 13 mm. Hierin kunnen ruiten met variërende glasdiktes worden geplaatst, waardoor je zelf beslist welke geluidswaardes de wanden hebben. Met Topaz zorg je voor transparantie én speelsheid in ruimtes, door te variëren met de hoogtes van de glaselementen en hun profielen. Wil je kunnen wisselen tussen ruimtelijkheid en privacy? Topaz kan ook prima gecombineerd worden met jaloezieën, foliebanden óf verschillende glassoorten.

Glazen systeemwand ESD Systeemwanden Van der Valk

Topaz bij Van der Valk

Topaz

De ESD Topaz is een dubbelglas wand voorzien van een kaderwerk van 13 millimeter, waarin ruiten met variërende glasdiktes kunnen worden geplaatst. Door het gebruik van verschillende glastypes zijn hogere geluidswaarden te behalen, waarmee geluid optimaal gedempt wordt. De transparantie van dit wandsysteem zorgt voor een open sfeer in de ruimte, maar kan ook de juiste hoeveelheid privacy bieden door het gebruik van bijvoorbeeld jaloezieën of folieband. De ESD Topaz combineer je met onder andere de dichte wand Opal. Door te variëren met de hoogte van de dubbele glaselementen schep je een unieke, visueel uitdagende wand.

Technische specificaties

 • Wandtype

  Dubbelglas cassettewand

 • Wanddikte

  100 mm

 • Beglazing

  Dubbel blank gelaagd veiligheidsglas

 • Koppeling

  Aluminium kliklijst

 • Geluidsisolatie

  Rw37dB - Rw44dB

 • Plafondprofiel

  33 mm vlak

 • Vloerprofiel

  33 mm vlak of 55 mm terugliggend

 • Profielkleur

  RAL-kleur uit standaard ESD collectie

 • Wandhoogte

  Tot 3000 mm, hoger op aanvraag

Continental ESD Systeemwanden Topaz

Topaz bij Continental

Combineer je Topaz met een kaderdeur?

De kaderdeur zorgt voor optimale tocht- en geluidswering. Het aluminium kader is beschikbaar in dezelfde kleur als de wandprofielen. De kaderdeur is brandwerend te maken en is verkrijgbaar als scharnierdeur en schuifdeur. Creëer nóg hogere geluidsisolatiewaardes met een kaderdeur met dubbel glas.

Gemini Bergen op Zoom ESD Systeemwanden

Een HGD deur? 

Een deur van glas zonder aluminium kaders zorgt voor éxtra transparantie tussen ruimtes. Ga voor volledige transparantie of behoud lichtinval en creëer meer privacy door een toplaag, andere glassoort of kantafwerking. Beschikbaar als scharnierdeur of schuifdeur.

Óf een HPL deur?

Ga voor maximale geluidsisolatiewaarde en privacy met een HPL deur. Dit type deur past is overal toe te passen: of je ‘m nu in een glazen systeemwand of dichte wand plaatst. Werk de deur af naar keuze: van houtimitatie tot gefineerde look. Beschikbaar als scharnierdeur of schuifdeur.

Slachtofferhulpcentrum ESD Systeemwanden Topaz